Vinul, resveratrolul şi sănătatea Vin sau resveratrol? Hipocrate, părintele medicinii, a spus cu secole în urmă: „Lăsaţi hrana să vă fie medicament”. Ştiai că francezii, faimoşi pentru consumul moderat de vin , sunt mai sănătoşi şi trăiesc mai mult în comparaţie cu alte popoare? S-a dovedit că efectul benefic nu este rezultatul alcoolului în sine, ci a resveratrolului care se găseşte în vinul roşu, implicit în struguri. Extrem de important de reţinut că resveratrolul are aceste proprietăţi cardioprotective şi nu vinul. De fapt, s-au realizat studii privind legătura dintre consumul de alcool şi scăderea riscului de apariţie a bolilor cardiovasculare. Rezultatele au indicat că după o scădere iniţială a riscului de apariţie a afecţiunilor cardiovasculare, pe măsura ce consumul de alcool creşte, acest beneficiu dispare şi este înlocuit cu riscuri ca accident vascular cerebral, forme de cancer sau ciroză hepatică.*** ...
Comentarii
Trimiteți un comentariu