Se încearcă constant orientarea către noi surse de alimente funcţionale, chiar dacă la prima vedere par puţin mai neconvenţionale.
Motivul?
Descoperirea de principii active care să aducă beneficii în favoarea sănătăţii consumatorilor.
Un prim pas a fost reorientarea înspre oceane, ca o sursă sustenabilă de hrană, algele marine fiind considerate o sursă valoroasă de compuşi nutritivi.
Din păcate, spre deosebire de ţările din Asia, în Europa oamenii nu sunt familiarizaţi cu consumul de alge, decât într-un procent restrâns, în această categorie intrând persoanele care consumă sushi.
Da, algele marine sunt o sursă importantă de macronutrienţi (proteine, fibre alimentare) şi micronutrienţi (vitamine, steroli, săruri minerale) fiind şi o sursă valoroasă de iod.
Din perspectiva proteinelor, s-a analizat profilul aminoacizilor şi s-au descoperit aminoacizi esenţiali, algele fiind aşadar o alternativă ideală la sursa de proteină animală.*
De remarcat este şi conţinul de acizi graşi nesaturaţi, compuşi fenolici şi carotenoide, toate cu implicaţii recunoscute pentru sănătatea consumatorului.**
Analizând compoziţia nutriţională a acestora, cercetătorii au ajuns la o concluzie unanim acceptată: algele au un potenţial imens pentru a fi utilizate ca sursă alternativă de proteine, dar şi alţi compuşi valoroşi prin faptul că ingredientele active au o valoare biologică ridicată.
Algele marine au proprietăţi antioxidante, prin natura compuşilor pe care îi conţin.
Puterea antioxidanţilor este determinată de structura lor, care este formată din aşa numitele inele benzenice. Cele mai multe flavonoide (compuşi cu activitate antioxidantă) prezintă, în general, trei inele interconectate.
Florotaninele din algele marine au până la opt inele interconectate, făcându-le de 10-100 ori mai puternice şi mai stabile decât alţi polifenoli. Acţiunea acestora este mult mai puternică decât a catechinelor prezente în ceaiul verde, care au doar patru inele.
De asemenea, florotaninele au caracter unic prin faptul că rezistă foarte mult timp în corp. Timpul de retenţie este de până la 12 ore, față de 30 de minute pentru compuşii fenolici proveniţi din plante terestre ***.
Fibrele alimentare conţinute de algele marine reprezintă 33-67% din substanţa uscată. Fibrele alimentare sunt recunoscute ca fiind compuşi biologic activi. Interesul pentru aceşti compuşi este explicat prin activitatea anti-tumorală şi anti-virală pe care o exercită, prin faptul că acţionează ca anticoagulanţi şi hipocolesterolemianţi ****
Promotori ai sănătăţii sunt şi pigmenţii din compoziţia algelor: clorofilele, carotenoidele.
Studii recente au evidenţiat corelaţia dintre o dietă bogată în compuşi carotenoidici şi scăderea riscului de apariţie a bolilor cardiovasculare (licopen, β-caroten), boli oftalmologice (luteină, zeaxantină). ****
Dacă vrei să te bucuri de beneficiile algelor marine, dar nu te numeri printre iubitorii de sushi, îţi prezentăm Ocean 21, care conţine 7 dintre cele mai utilizate şi studiate specii de alge, fără a mai vorbi de compuşi activi din plante recunoscute pentru efectul terapeutic: aloe vera, merişoare, sfeclă roşie, morcovi.
Ce recomandăm?
Ocean 21
Ocean 21 este un complex pe bază de Aloe vera şi alge, conţinând peste 200 ingrediente active extrem de valoroase, precum Pau D’Arco, merişoare de munte, extract de morcovi şi sfeclă roşie; produsul ajută la detoxifierea şi regenerarea organismului şi creşte rezistenţa acestuia. Mai mult decât atât, este prezentat într-o formă lichidă, cu un gust plăcut.
- Persoanelor care urmează o cură de detoxifiere şi doresc să stimuleze alcanizarea organismului, completându-şi astfel tratamentul.
- Persoanelor care suferă de probleme digestive, pentru a stimula funcţiile intestinale normale.
- Persoanelor care urmează un regim de slăbire, pentru a stimula procesele metabolice normale.
- Persoanelor care suferă de probleme ale glandei tiroide, pentru a regla funcţionarea normală a acestui organ.
- Persoanelor care au unghii şi păr cu aspect tern şi despicat şi a căror piele şi-a pierdut flexibilitatea.
- Persoanelor care suferă de carenţe de vitamine şi minerale şi doresc să-şi recâştige şi să-şi menţină vitalitatea într-un timp cât mai scurt.
- Persoanelor care doresc să ofere un suport sistemului lor imunitar şi să ajute la regenerarea celulelor.
- Persoanelor care urmează o dietă anti-candida, ca adjuvant al tratamentului.
- alinacaly.calivita4.me
Comentarii
Trimiteți un comentariu